Hozzávalók:
12 dkg vaj
20 dkg cukor
25 dkg liszt
1,5 dl tej
2 db tojás
1 tasak sütőpor
2 evőkanál Búzadara
1 csipet fahéj +cukor
0,5 kg kajszi vagy őszibarack
*
Elkészítés:
Mert ugye nem élhetünk édesség nélkül, ez már a 3 nap hogy mindennap kell sütnöm.
Estére el is fogy.
Nagy étkű a család ?
Vagy finom a süteményem ?
Ezt eldöntheti az aki kipróbálja Íme ismét egy saját kis recept ötletem.
Megsúgom nagyon finom A Vajat kikeverjük a cukorral, beleadagoljuk a tojásokat, majd felváltva a lisztet és a tejet folyamatosan keverve hozzá rakjuk.
A sütőport is beletesszük.
Végül óvatos mozdulatokal a két kanál búzadarát is bele rakjuk.
A 29×32 cm sütőformába sütőpapírt rakunk.
Ebbe rakjuk a tésztánkat Ha mirelit a gyümölcs akkor előtte kiengedjük, de ha friss idény gyümölcsöt rakunk megpucoljuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük és utána finoman a tészta tetejére rakjuk.
Tetejét fahéjas cukorral meghintjük Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük Jó étvágyat hozzá