Barackos-meggyes túrótorta, sütés nélkül

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg túró
1 nagy pohár natúr joghurt
20 g vaníliás cukor
cukor: ízlés szerint (én 4 evőkanállal tettem bele)
2 dl habtejszín
3 db őszibarack
15 dkg meggy
20-25 db babapiskóta (gluténmentes)
5 dkg vaj
5 dkg étcsoki
2 dl tej
1 ek zselatin vagy 1 csomag zselatin fix

*

Elkészítés:

A zselatint elkeverjük egy kevés forró vízben, néha ránézünk és megkeverjük, nehogy összeálljon.
A túrót, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot homogén masszává dolgozzuk össze, hozzáadjuk a zselatint, és félretesszük.
A tejet meglangyosítjuk, egy tepsit vagy egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd a babapiskótát tejbe mártjuk, és elkezdjük a forma aljára rendezni.
Amikor ez kész, kevés túrómasszát öntünk rá, erre ráhelyezzük a megtisztított gyümölcsöket, majd a többi masszát a tetejére öntjük.
Ezután lezárjuk egy újabb sor tejbe mártott babapiskótával, ráhajtjuk a folpackot, és hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.
Tálalás előtt megkenjük a felvert tejszínhabbal, a csokit a vajjal felolvasztjuk, és a süti tetejére csorgatjuk.
(6 főre, 30 perc + dermesztés).