Hozzávalók:
50 dkg kalácsliszt,2,5 dkg élesztő,3 evő kanál cukor,1 mokkás kanál só,2,5 dl olaj,1 tojas 3dl lanygyos tej.Sárgabarack cukor,törött fahéj.
*
Elkészítés:
A lisztet, sót összekeverem egy tálba.
A közepére mélyedést csinálok, ide beleszórok 1 evőkanál cukrot belemorzsolom az élesztőt, rá öntök 1 dl langyos tejet, villával össze keverem, hirgálok rá lisztet, és megvárom még a liszt megrepedezik.
Hozzá öntöm a maradék 2 kanál cukrot, az olajat a tojást és jó sima tésztát dagasztok.
Meglisztezem a tetejét, és konyharuha alatt duplájára kelesztem.
Sütőpapirral bélelt tepsire nyújtom, és még 25 percig hagyom kelni.
A kimagozott barackot, szépen sorba rakom a tésztán, s izlés szerint megszórom cukorral tört fahéjjal.
190 fokos sütőben készre sütöm.