Hozzávalók:
8+2 dkg vaj
15 dkg cukor
20 dkg rétesliszt
1,5 dl tej
1 db tojás
1 tasak sütőpor
zsemlemorzsa
fahéj
0,5 kg barack
*
Elkészítés:
8 dkg puha vajat elkeverjük a cukorral.
Beledolgozzuk a tojást.
Hozzáöntjük a tejet, és jól elkeverjük.
A réteslisztet és a sütőport belekeverjük.
A tepsit, vagy tortaformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával meghintjük.
A formába öntjük a tésztamasszát és kicsit elegyengetjük. /Elég sűrű állagú./
A gyümülcsöt megmossuk, és cikkekre daraboljuk.
Megrakjuk vele a massza tetejét (nem kell belenyomni, mert a tészta sütés közben felemelkedik).
Fahéjas cukorral meghintjük a tetejét.
A maradék 2 dkg vajat rátördeljük kis darabokban a tetejére.
Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük, míg nem pirosodik. Kb 20perc.
Akár forrón vanília pudinggal is fogyaszthatjuk.