Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
fél mk. kanál sütőpor
25 dkg baracklekvár
*
Elkészítés:
A piskóta tésztánál én nem verem fel külön a tojások fehérjét és a sárgáját, egyben teszem a keverőtálba és géppel felverem a cukorral, amíg kemény piskótamassza lesz, megáll a keverő karon. Ezután kézi habverővel óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, előmelegített sütőben közepes hőfokon sütöm. Deszkára borítom, lehúzom róla a papírt, nedves konyharuhára teszem és feltekerem, így hagyom kihűlni. Ezzel a módszerrel nem törik el, szép tekercs lesz. Miután kihűlt, kitekerem, megkenem a baracklekvárral, visszacsavarom, hagyom kicsit állni, utána szeleltem. Porcukorral meg lehet szórni a tetejét, én van amikor nem teszek rá, mert egyik fiam nagyon nem szereti a porcukrot a süteményeken. 🙂