Hozzávalók:
8db tojás , 8 kanál porcukor, egy jó csipetnyi vanilia velő, 1 citrom, 4 kanál finomliszt, 4 kanál étkezési keményító, 1 db sütőpor, saját készítésű sárgabarack lekvár
*
Elkészítés:
8 tojásfehérjét egy kis citrom levével habbá verem, majd a sárgáját is a 8 kanál porcukorral, hozzáteszem egy citrom reszelt héját és a vanilia velőt.
Majd óvatosan összekeverem fakanállal a tojáshabbal, hozzákeverem az előzőleg összekevert lisztet, keményítőt sütőport.
A sütőt előmelegítem 200 fokon és a tésztákat 2 felé osztva, szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlapon berakom, 5 perc után visszaveszem 170 fokra mivel vékonyak a lapok.
Ha szépen rózsaszínűvé válnak, kb 20 perc akkor kiveszem és a sütópapírral együtt jó szorosan feltekerem őket külön külön és hagyom kihűlni.
Ha kihűltek lekvárral megkenem és ismét feltekerem.
Kb egy órát így pihentek szeletelés előtt.