Hozzávalók:
1csomag Tante Fanny friss-leveles tészta 270g
130 g barack lekvár
1 tojás a kenéshez
2g olvasztott vaj
Tetejére
porcukor
vaníliás cukor
*
Elkészítés:
Elkészítési idő: kb. 15 perc
A sütőt 210 °C-ra melegítse elő.
A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőszekrényből.
A tésztát sütőpapírral együtt tekerje ki.Egyforma nagyságú négyzeteket vágunk .Ezeket picit megkenjük olvasztott vajjal .
A tészta közepére tegyünk barack lekvát majd a másik felét hajtsa rá átlósan .széleit kenjük be olvasztott vajjal és szorosan nyomkodjuk le.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsse szép aranyszínűre.
Tetejét porcukorral elkevert vaníliás cukorral hintjük meg .

