Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny friss vajasleveles tészta 270 gr
1 db tojás
10 dkg sütésálló sárgabaracklekvár
*
Elkészítés:
Hűtőből kiveszem a Tante Fanny tésztát és 20 percig szobahőmérsékleten tartom.
8×8 cm-s négyzetekre vágom a szétterített tésztalapot ( könnyű dolgom van, mert a csomagból kivett Tante Fanny lapot sütőpapírral együtt kiterítem ).
A lapok négy sarkát 3 cm-re bevágjuk közepefelé.
Teszünk rá egy kávéskanál lekvárt, majd a bevágások ellentétes oldalát ráhajtjuk a lekvárra.
Tetejét felkevert egész tojással megkenjük. ( ez azért jó mert sütés után szép fénylő aranysárga lesz a sütemény teteje )
210 c -on légkeverős előmelegített sütőbe helyezem, és 15-20 percig sütöm.