Hozzávalók:
kb. 3 kg sárgabarack
kb. 1 kg sárgadinnye
0,5 kg kristálycukor
1 db citrom leve
2 csomag dzsemfix
*
Elkészítés:
A sárgabarackokat kb.
2 órára vízbe áztattam.
Utána kettévágtam minden darabot, majd kivettem belőle a magot, meg ha volt valami barnaság rajta, azt levágtam róla, s minden fél darabot még ketté vágtam.
Így megtisztítva lett 3 kg a barack.
A sárgadinnyének kivágtam a magházát, levágtam a dinnye héját, majd felkockáztam a dinnyét egy tálba.
Egy nagy fazékba raktam a barackokat, majd ráöntöttem a cukrot és 1 citrom levét, s felraktam a gáztűzhelyre.
Először közepes lángra raktam a gáztűzhelyet, s úgy kevergettem, hogy le ne égjen.
Majd amikor már kezdett megpuhulni, levet engedett, (kb.
fél óra múlva) akkor hozzáraktam a megtisztított, felkockázott sárgadinnyét.
Utána még főztem kb.
fél órát, majd botmixerrel összeturmixoltam.
Visszaraktam a gázra, s szórtam bele 2 tasak dzsemfixet, majd jól összekevertem.
Még kb.
10 percet főztem, majd elzártam alatta a gázt.
A befőttes üvegeket forró vízbe átmostam, majd fejre állítva megszárítottam, s amikor elkészült a lekvár, akkor beleraktam a befőttes üvegekbe a lekvárokat.
5 és fél üveg lett ebből a mennyiségből.