Hozzávalók:
A piskótához
6 db tojás
6 ek eritrit
6 ek rizsliszt
1 ek kakaópor
A csokipontokhoz:
5 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj
A krémhez:
2,5 dl tejszín/Hulala
1 ek kakaópor
Továbbá:
2 db banán
*
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, 1 ek étolaj hozzáadása mellett.
Papírzacskóba öntjük a csokit, sarkáa pici lyukat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe átlósan pöttyöket nyomunk.
Száradni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját és az eritritet is, legvégül a rizslisztet is óvatosan belekeverjük.
Egy keveset habzsákka szedünk, és a csoki pöttyökre nyomjuk a fehér piskótát.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tóljuk, és 3-4 percig sütjük.
Majd a maradék piskótához hozzáadjuk a kakaóport is, és a fehér csíkokra kenjük.
Visszatesszük a sütőbe, és kb 8 perc alatt készre sütjük.
Közben a tejszínt habbá verjük, ha Hulala cukor nem szükséges bele, és a kakaóport is belekeverjük.
A kakaós tejszínhabot rákenjük a piskótára a banánokat ketté törjük, és a krémre helyezzük, óvatosan feltekerjük a piskótát.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, és szeletelhetjük is.