Hozzávalók:
300g finomliszt,1csipet só,1csipet vaníliás cukor,1db tojás,1dl olaj, 300ml tej,300ml ásványvíz vagy szódavíz buborékos, 2db pépesített ,érett banán.
További hozzávalók : sütésnél minden második után egy csepp olajjal megkenjük a palacsinta sütőt, a letapadás/leragadás miatt.
*
Elkészítés:
a száraz hozzávalókat egy magasfalú tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a banánt, az olajat, a tejet.
Majd fokozatosan hozzáadjuk a bubis vizet, közben robotgép segítségével folyamatosan keverjük.
Egy sűrű folyadék lesz a végeredmény.
Közepes lángra gyújtjuk a tűzhely rózsát, majd egy palacsinta sütő serpenyőbe tesszünk egy csepp olajat, egy ecset segítségével körbekenjük a serpenyő belsejét, majd jól felforrósítjuk a serpenyőt.
Ezután kisütjük a palacsinta masszát.
Minden második sütés után, újra kikenjük olajjal a serpenyő belsejét a leragadás elkerülése végett.
Kedvünk szerint töltjük.
Jó étvágyat kívánok!


