Hozzávalók:
tészta
6 DB TOJÁS
2 EVŐKANÁL VÍZ
8 EVŐKANÁLCUKOR
8 PÚPOS EVŐKANÁL LISZT
FÉL CS SÜTŐPOR
2 DB BANÁN
2 DB NARANCS
krém
2 DL FEKETE KÁVÉ
4 DL TEJ
4 CSAPOTT EVŐKANÁL LISZT
15 DKG MARGARIN
15 DKG CUKOR
*
Elkészítés:
tészta
A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük…a tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Asütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a kikevert tojássárgához majd óvatosan belekeverjük a kemény tojás habot
kizsírozott lisztezett tepsibe öntjük tetejére szépen beletesszük a felszelt banánt és a narancs gerezdeket majd……175 fokon 30 percig sütjük….tűpróba…..
krém
a feketekávét és a tejet összeöntjük majd csomó mentesre elkeverjük a lisztel és felfőzzük
a margarint habosra keverjük a cukorral és mikor a fekete kávés főzött krém kihűlt összekeverjük
a piskótát ketté szeljük és megtöltjük a krémmel