Hozzávalók:
1000 ml tej
5 tojás
1 cs. banános pudingpor
3 ek. kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk az 1,5 l-es MikroPlusz Főzőedényben és 600 W-on, fedő nélkül 1 perc alatt megfőzzük a tojáshabot.
A 2,25 l-es MikroPlusz Főzőedényben elkeverjük a tojások sárgáját a Mesterfogás Habverővel. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, jól kikeverjük, majd egy kevés tejet hozzáadva, tovább keverem. Ezután hozzáadom a pudingport, csomómentesre elkeverem, és beleöntöm a többi tejet is.
Mikróban 600 W-on 3×5 perc alatt közepes sűrűségűre főzöm lefedve. 5 percenként átkeverem.
Aki hígabban szereti, az csak 2×5 percig főzze!
Amíg fő a krémünk, a 3 l-es Elegancia Tálba galuskákat szaggatunk a tojásfehérjéből.
Az elkészült banános krémet a habgaluskákra öntjük.
Reszelt csokoládéval díszítjük, vagy tehetünk bele banán karikákat is, ha az otthon levő kis majmok nem eszik meg a díszítéshez szánt banánunkat.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
1,5 l-es MikroPlusz Főzőedény
2,25 l-es MikroPlusz Főzőedény
Mesterfogás Habverő
3 l-es Elegancia Tál