Hozzávalók:
2 érett banán
14 dkg darált háztartási keksz
2ek porcukor
1 citrom reszelt héja
2 kk citromlé
15dkg étcsokoládé
pár csepp olaj
*
Elkészítés:
A kekszet a porcukorral ,citromhéjjal összekeverjük.A banánt villával összetörjük a citromlével,majd a kekszes keverékkel összegyúrjuk.Kissé lágy massza lesz.Tetszés szerinti nagyságú gombócokat formázunk belőle,majd fél órára fagyasztóba tesszük.(A képen kb. 2,5cm átmérőjűek)
Az étcsokoládét egy kis lábasban felolvasztjuk,majd a tűzről leemelve pár csepp olajat keverünk hozzá.Ebbe forgatjuk a fagyból kivett gombócokat amiket sütőpapíron hagyunk dermedni.
A fotó dupla adagról készült
(Csak a Puffin nyomán)