Banános alagút

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a piskóta csíkokhot: 4 db
Az őzgerinces piskótához: 3 db
kb. 3 evőkanál barack lekvár
Krém: 2 cs

*

Elkészítés:

Elkészítés: 4 tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd a sütőporos liszet hozzáadva tovább keverem. Beleteszem az étolajat, és simára addig keverem, mig sima nem lesz. A tojások habját keményre verem, és kanállal óvatosan elkeverem. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntöm, majd egyenletesen elosztva sütöm.
Őzreginces tészta: 3 tojás sárgáját a cukoral kikeverem, majd a lisz, a sütőpor hozzáadásával jól elkeverem. A tojások habját keményre verem, majd kanállal óvatosan hozzá keverem, Sütőpapírral bélelt kettő darab  őzrerinc formában megsütöm.
Közben a krémet megcsinálom: a tejben a pudingokat felfőzöm, hűteni teszem. A margarint a cukorral kikeverem, és a kihűtött pudinghoz adom, jól összedolgozom.
Az őzgerinc formát folpakkal kibélelek. A piskótát csíkokra vágom, és megkenem lekvárral. Bele teszem az őzgerinc formába. Középen kezdem rakni a csíkokat, míg a tetejéhez nem érek mind a két formával. Fele krémet elosztva beleteszem, majd a banánokat felkarikázba elosztom, és egyformán a krémre helyezem. A krém másik felével betakarom.Ráteszem az őzgerinces kisült piskótát a tetejére, és hűtőbe teszem pár órára. A hűtőből kivéve fejtetőre leborítm egy tálcára, és leveszem róla a folpakkot. Ami alul volt, az kerül felülre. Utánna lehet szeletelni.

Banános alagút