Hozzávalók:
Hozzávalók:
2-3 db banán
1/2l tej
1/2 l víz
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál cukor
1 citrom leve+héja
1 teás kanál étkezési keményítő
őrölt fahéj
késhegynyi só
tejszínhab a tálaláshoz
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A banánt összeaprítjuk, egy felet félre teszünk, amit majd a tálalásnál használunk.
A banánt egy kicsi tejjel, bot mixer segítségével pépesítjük.
Egy edénybe töltjük, hozzáadjuk a tejet, a vizet, a sót, a citrom levét és héját, a cukrot,
majd összeforraljuk és fahéjjal megszórjuk. A keményítőt a tejszínnel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő levest besűrítjük vele. Ha sűrű lenne, tejjel vagy vízzel hígítjuk.
A félretett banánt vékony karikára vágjuk, a tányérra szedett levesre tesszük és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.