Hozzávalók:
1 db nagyobb banán
1 marék kesudió (vagy dió, vagy bármilyen olajos mag)
1 nagy marék datolya
kevés fahéj
csipet só
pár csepp rumaroma
annyi kókuszreszelék vagy kókuszliszt, hogy jól formázható masszát kapjunk
3 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
*
Elkészítés:
A datolyát beáztatjuk meleg vízbe 60 percre, hogy megpuhuljon, kimagozzuk, majd egy magasabb falú tálban, kézi késes mixerrel, a banán felével, és a kesudióval krémesre aprítjuk.
Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a rumaromát, a banán másik felét, és alaposan összekeverjük a mixerrel, majd összegyúrjuk a kókuszreszelékkel, és diónyi golyókat formálunk belőle, végül meghempergetjük a kókuszreszelékben.
(18-20 szem, 30 perc).