Hozzávalók:
Banánfánk.
40dkg. túlérett banán, /4 kicsi vagy 3 nagyobb db. /1 tojás, 5ek. cukor. 1. vanília, 5dkg, margarin, 1. tk. sütőpor, 1tk. szódabikarbóna, 1tk. fahéj. ½. citrom leve, 3cent. rum. 30dkg. liszt.
*
Elkészítés:
A banánokat villával összetörjük hozzá adjuk a tojást a kristálycukrot, vaníliát, a margarint és Fakanállal habosra keverjük. Majd belekerül a többi hozzá való és tovább keverjük míg aránylag sima állagú masszát kapunk / A galuskához hasonló közepesen lágy masszát kapunk./ Addig pihentetjük a míg az olaj felforrósodik . Kanállal kis halmokat szaggatunk a forró olajba és szép arany barnára sütjük. Ízlés szerint, porcukorral , lekvárral tálaljuk.