Hozzávalók:
28 cm-es piskótaformához:
7 db tojás,
7 kanál cukor,
7 kanál liszt,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag sütőpor,
4 db. banán,
2 csomag vaníliás pudingpor,
kevés vaj, a forma kenéséhez
A csokimázhoz 1 tábla tortabevonó, 1 kanál olaj
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőformát kivajazzuk !
Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Elvégezzük a tűpróbát.
A megsült piskótát, kettévágjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot.
A töltelékhez felét használjuk fel.
Rákenjük a szétvágott piskótára, és banánszeleteket teszünk a pudingba.
A felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre, tetejét banánnal díszítjük, majd bevonjuk a közben elkészített csokimázzal.