Bakonyi zöldséges palacsinta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Bakonyi zöldséges palacsinta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A palacsintához:
1 nagyobb burgonya megfőzve
2 db tojás
3-4  kanál liszt
2 dl tej
2 dl szódaviz
2 db újhagyma zöldszára  (lehet spenótlevél is picit megfőzve)
1 csokor petrezselyem, só, bors ízlés szerint.
2 dkg puha vaj.
A töltelékhez:
40 dkg gomba
1 szál sárgarépa
1 nagyobb fej hagyma
pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
2 dl tejföl,2 ev.k liszt a habaráshoz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek  www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A palacsintához a megfött burgonyát és a többi  hozzávalókat  robotgépbe kikeverem és 1 órát pihen.
A hagymát felaprítom a  zsiradékon megdinsztelem és pirospaprikával színezem majd beleteszem a felapritott gombát és  a sárgarépát, só, bors,1 dl viz, és puhára megfőzöm.
Amikor puha a levét leszűröm egy lábasba ,a tejfölt egy kanál liszttel simára keverem , behabarom  vele és egyet forralok rajta. A  sűrű gomba ragút  1 kanál tejföllel elkeverem és félreteszem.
A  palacsintákat a szokott módon megsütöm és a gombás raguval megtöltöm , 2 x  félbehajtom és tányérra helyezem, majd leöntöm a paprikás mártással.
Apróra vágott petrezselyemmel díszítem.
Rízzsel tálalva egy főfogás.
Köret nélkül előételként  is adható!

Bakonyi zöldséges palacsinta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi zöldséges palacsinta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!