Bakonyi tejfölös sertéscsíkok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Bakonyi tejfölös sertéscsíkok

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. sertéslapocka vékonyra szeletelve, és csíkokra vágva,
20 dkg. csiperke gomba, (lehet szárított erdei gomba, de másféle is)
10 dkg. füstölt szalonna felcsíkozva,
2 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 db. lecsópaprika felkockázva,
1 nagyobb paradicsom nagyon apróra vágva,
1 dl. száraz fehérbor,
2 dl. hús, vagy csont alaplé
200 g. tejföl,
kevés liszt,
kevés só,
frissen őrölt bors
1 kanál őrölt pirospaprika.

*

Elkészítés:

A húst a lehető legvékonyabbra szeletelem, majd csíkokra vágom. Kevés lisztbe forgatom.
A hagymát nagyon apróra vágom, majd a felcsíkozott, üvegesre pirított szalonna kisütött zsírján, a szalonnával együtt tovább pirítom. Hozzáadom a felcsíkozott húst, és a húson lévő lisztburok enyhe pörkölődéséig tovább sütöm. Kevés bort töltök hozzá, majd a szétnyomott fokhagymát, a nagyon apróra vágott paradicsomot, és az apró kockákra vágott lecsópaprikát is hozzáteszem. A pohárnyi tejfölt, 1 csapott kanál őrölt pirospaprikát is hozzáadok, enyhén megsózom, megborsozom, és összeforralom. A gomba főzéséhez kevés idő szükséges, így a felszeletelt gombát, vagy a beáztatott szárított erdei gombát akkor adom hozzá, amikor a hús már megpuhult. (ha szárított gombát használunk vigyázzunk, mert abból mindössze 5 dkg. kell, mivel megszívja magát a vízzel, amibe áztatjuk) Szükség esetén kevés  zöldség, esetleg hús alaplével pótoljuk az elfőtt lét.
Lehet tálalni galuskával, főtt tésztával, esetleg tarhonyával is. Mivel sikerült nagyobb mennyiséget nyernem receptemmel, a köret tészta lett.

Bakonyi tejfölös sertéscsíkok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi tejfölös sertéscsíkok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!