Bakonyi Tarhonyaleves gazdagon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Bakonyi Tarhonyaleves gazdagon

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 4 személyre
1 fej vöröshagyma, 10 dkg tarhonya, 1 TK. fűszerpaprika, 1 MK. kömény, (egész, vagy őrölt) 2 gerezd fokhagyma, körülbelül 1,6 l alap lé, ( húsleves kockából ) fél zacskó fagyasztott vegyes zöldség, (vagy 2db sárgarépa, és kevés zöldborsó ) 10 dkg lángolt kolbász, 25 dkg fehér csiperke,2db krumpli, 1 nagy pohár tejföl, ( 300g )1 cs petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Olajon megfutatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve, fűszerpaprikával  köménnyel,zúzott  fokhagymával, sóval, ízesítjük , és felöntjük az alap lével. és kis lángon főzzük.  Közben a krumpli megtisztítjuk, feldaraboljuk, és  15 -20 perc elteltével a zöldségekkel együtt  a levesbe tesszük. Közben a karikára vágott kolbászt serpenyőbe pirítani kezdjük, amikor már kissé kisül a zsírja,rádobjuk a felszeletelt gombát is, együtt pároljuk majd zsírjára sütjük. Ha a levesbe a zöldségek, a krumpli megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és 5 percig  főzzük. Tejföllel behabarjuk a forró levest és 5 percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk!
Nekem most nem volt petrezselyemzöld!!

Bakonyi Tarhonyaleves gazdagon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi Tarhonyaleves gazdagon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!