Bakonyi sertésszelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Bakonyi sertésszelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg sertéstarja vagy karaj, 40 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 ek liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom

*

Elkészítés:

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd egy előmelegített AMC serpenyőben mindkét oldalukat jól átsütjük. Tányérra szedjük, és a visszamarad zsiradékhoz adjuk a kockára vágott szalonnát, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a gombát. Pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát és lefedve pároljuk. Ahogy a gomba és a paradicsom a levét kiengedte, beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. (Ha gyorsan akarjuk megpárolni, 20 másodpercre rátehetjük a gyorsfőzőfedőt.) Tejfölös, tejszínes habarással sűrítjük és galuskával tálaljuk.

Bakonyi sertésszelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi sertésszelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!