Bakonyi sertésszelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Bakonyi sertésszelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kiló sertéstarja Gyulai Hús termékét használtam fel
http://www.gyulahus.hu/

bors
3 evőkanál liszt
kb. 1 dl olaj a sütéshez
Mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
fél kg. szeletelt gomba

1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 dl. tejföl
1 púpos teáskanál liszt

*

Elkészítés:

A szeletekre vágott húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd serpenyőben megsütjük.
A sülés után, serpenyőben visszamaradt olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és gombát.
Miután megpirultak, megsózzuk, a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, belekeverjük az őrölt paprikát is, és felöntjük vele a gombás masszánkat.
Közben visszahelyezzük a serpenyőbe a húsokat is, s addig rotyogtatjuk, míg a habarás megfő.
Galuskával tálalhatjuk.
(Ez esetben fele teljes kiőrlésű liszttel készült a galuska)

Bakonyi sertésszelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi sertésszelet