Bakonyi sertésragu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Bakonyi sertésragu

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb vagy lapocka
30 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 ek.finom liszt
pirospaprika
őrölt fekete bors

*

Elkészítés:

Előkészítés: A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Elkészítés: A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.

Bakonyi sertésragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi sertésragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!