Hozzávalók:
1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk törött paprika
1 – 2 paprika
1 paradicsom
30 dkg gomba (vagy 1 konzervgomba)
1 kis pohár tejföl
*
Elkészítés:
A húst csíkokra vagy kockára darabolom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm egy kis vízzel, hogy párolódjon.
A szalonnát kicsire vágva zsírjára sütöm. Közben a hagymát, a paprikát, paradicsomot és a gombát is feldarabolom. A szalonnához először a hagymát adom és üvegesre párolom, hozzáadon a paprikát, paradicsomot, végül a gombát és erős tűzön gyorsan zsírjára pirítom. Tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sót, borsot és összeforralom.
Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és mérsékelt tűzön tovább párolom. Ha már megpuhult behabarom. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 púpos evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.
Nokedlivel tálalom.