Hozzávalók:
50 dkg sertéshús (nekem lapocka volt)
2 fej hagyma
15 dkg szalonna
20 dkg gomba
1/2 dl száraz bor
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 kk pirospaprika
1 mk őrölt szines bors
Ízlés szerint só, bors (esetleg ételizesítő)
2 dl tejföl
1 ek liszt (függ a mártás mennyiségétől)
*
Elkészítés:
Az apróra kockázott szalonnát megpírítjuk, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és zúzott fokhagymát.
Üvegesre pírítjuk, rászórjuk a paprikát, beletesszük a kockára vágott húst.
Fehéredésig pírítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.
Ráöntjük a bort és fedő alatt pároljuk.
(Ha szükséges, a vizet pótoljuk) Amikor a hús megpuhult belerakjuk a szeletelt gombát, kicsit összefőzzük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, kevés hideg vízzel hígítjuk, és besűrítjük a szaftot.
Szükség szerint utánaízesítjük sóval, borssal.
Köretnek nokedli készült hozzá, de bármilyen tésztával tálalható.