Bakonyi sertésborda *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Bakonyi sertésborda *

Bakonyi sertésborda *

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg szeletelt sertéskaraj vagy tarja (én sertéstarjából szoktam készíteni)
40 dkg gomba
10 dkg házi füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
2 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
zsír (sertés)

*

Elkészítés:

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró zsírban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékhoz tesszük a kockára vágott szalonnát, üvegesre megpirítjuk.
Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, kicsit ezt is megdinszteljük.
Beletesszük a cikkekre vágott gombát.
Pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük, megsózzuk, majd hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, és a paradicsomot.
Felforraljuk, belerakjuk az elősütött bordákat, és puhára pároljuk.
Tejfeles, tejszínes habarással besűrítjük, és jól összeforraljuk az egészet.
Körítésként adhatunk hozzá kapros-galuskát, rizst, tésztát.
Jó étvágyat!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi sertésborda *