Hozzávalók:
4 szelet karaj
1/2 kg gomba
1 nagy fej hagyma
1paprika
1paradicsom
só
1 ek. pirospaprika(csípős)
bors
2 ek. zsír
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1 cs. petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A gombát megpucolom, feldarabolom. A húst kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A zsírt egy lábosban felforrósítom és a hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütöm rajta, majd tányérra szedem. A visszamaradt pecsenyezsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, ráteszem a gombát, sózom, kicsit átforgatom és megszórom pirospaprikával. Ezután hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, paprikát és visszateszem a hússzeleteket is. Ekkor kerül bele a felaprított petrezselyemzöld. Kevés vizet öntök alá lefedem és mindig pótolva a vizet puhára párolom a húst, végül zsírjára sütöm. Kiveszem a hússzeleteket, megszórom liszttel a gombás szaftot, gyorsan öntök hozzá kevés vizet, beleteszem a tejfölt és jól összeforralom. Visszateszem a húsokat és együtt is forralok rajta. Tésztával tálalom. Lehet nokedlit is szaggatni hozzá.