Bakonyi sertésborda

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Bakonyi sertésborda

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 10 db

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A zsiradékban, a kivert hússzeleteket elősütjük, majd egy tányérra kiszedjük. A karikára vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kicsire összedarabolt paprikát , paradicsomot, fűszerpaprikát,megfogatjuk benne a húst, és egy kevés vízzel párolni kezdjük. Ha félig puha hozzáadjuk a megtisztított gombát, és puhára pároljuk. Végül lisztel elhabart tejföllel és tejszínnel besűrítjük.
Vajas galuskával tálaljuk.
Galuskához:4 db tojás, kevés só, 1 EK olaj, 35 – 40 dkg liszt 8 – 10 dkg vaj
A galuska hozzávalókat összekevertem és sós, és 1 ek olaj vízbe kifőztem, és olvasztott vajjal összekevertem.

Bakonyi sertésborda

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi sertésborda