Hozzávalók:
10 szelet sertéskaraj
2 fej vöröshagyma
0,5 kg gomba
1 paprika
1 paradicsom
só, bors, ételízesítő, paprikakrém
1 ek fűszerpaprika
olaj
liszt
2 dl tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
*
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben elősütjük, majd tálra szedjük.
Olajban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Paprikakrémmel, pici ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paprikát, paradicsomot.
Közben visszatesszük a gombára az elősütött hússzeleteket, és addig főzzük, míg a gomba és a hús is puha lesz.
Közben ízesítjük ha kell, majd összekeverünk tejföllel vagy tejszínnel pici lisztet, kiszedjük a húst egy tányérra, és behabarjuk vele a gombás szaftot.
Visszatesszük a húst, készre főzzük, felforraljuk.
Tálaljuk nokedlivel, vagy tésztával.


