Bakonyi rertészelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Bakonyi rertészelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg sertés karaj, csont nélkül
50 dkg gomba
1 db zöldpaprika(nálam csípős)
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
zsír
10 dkg füstölt szalonna
rizsliszt
2 dl tejföl

*

Elkészítés:

A felszeletelt húst, kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk meg, majd lrizslisztben forgassuk meg, és kevés zsiradékon kapassuk meg, annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse, de nem szükséges készre sütni.
A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, a pörcöt szedjük ki, tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd a megmosott felszelt gombát adjuk hozzá, sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.
Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt).
Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.
Köretnek rizst, galuskát, vagy tésztát kínálunk hozzá.

Bakonyi rertészelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi rertészelet