Bakonyi karfiolos csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Bakonyi karfiolos csirkemell

Bakonyi karfiolos csirkemell

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók
60 dkg csirkemell
1 db hagyma
1 db  paprika vagy lecsó
1 db paradicsom vagy lecsó
fűszerpaprika

bors
450 g  tejföl
20 dkg  szalonna  füstölt
60dkg   karfiol fagyasztott is lehet
1 ek liszt

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk. A paprikát, paradicsomot kis darabokra vágva adjuk hozzá és összesütjük.
A vékony csíkokra vágott csirkemellet hozzáadjuk, fedő alatt hagyjuk puhulni. Ha a hús már puha, sózzuk, borsozzuk, végül kicsit megpirítjuk. Fűszerpaprikával megszórjuk, de akkor már nem sütjük tovább.
A tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd a húshoz öntjük és összeforraljuk.
Az előzőleg apró rózsákra szedett és megfőzött karfiolt utolsó lépésben hozzákeverjük a raguhoz.
Rizzsel, galuskával, vagy akár krumplival is tálalhatjuk.
Karfiol helyett bármilyen más zöldséggel is dúsítható a fogás.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi karfiolos csirkemell