Bakonyi húsgombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Bakonyi húsgombóc

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dk darálthús,
1/2 fej vöröshagyma reszelve,
2 gerezd fokhagyma törve,
7 db sampion gomba,
só,
vegeta,
csipet bors,
3 kanál tejföl,
1 ek liszt,
1 dl víz,
2 ek zsemlemorzsa,
1 ek rizs
2 db tojás
csipet piros paprika,
Tészta, vagy nokedli köretnek.

*

Elkészítés:

A darálthúshoz hozzáadom a rizst, a borsot, pici sót, zsemlemorzsát, jól összegyúrom és kis gombócokat formázok belőle.
Kevés zsíron megsütöm egy serpenyőbe, majd félreteszem egy tányérba.
A vöröshagymát lereszel egy pici zsíba, hozzáteszem a fokhagymát, gombát apróra szeletelve és összedinsztelem.
A lisztet at ejföllel kikeverem és teszek bele egy pici vegetát is, vizet is és ráöntöm, beleteszem a gombócokat és összefőzöm, fedő alatt megkevergetem közbe és lefedve hűl egy kicsit.
Penne tésztát főztem hozzá.

Bakonyi húsgombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi húsgombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!