Bakonyi csirkemell ragu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Bakonyi csirkemell ragu

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1,5 kg csirkemell filé
·         ½  kg  gomba
·         2 fej  vöröshagyma
·          2 gerezd  fokhagyma
·          10 dkg füstölt szalonna
·          1 tk só
·          1 kvk  Őrölt bors
·         1 tk  piros paprika
·         1 db zöld paprika
·         1-2 kanál liszt
·         3-4 dl tejföl
·         kevés petrezselyem
·         3-4 evőkanál olaj vagy zsír
·         kevés sűrített  paradicsom

*

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, besózzuk.
2 evőkanál olajon az apróra vágott szalonnát és 1 fej felaprított vöröshagymát átsütjük. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát, 1-2 evőkanál vizet és a fokhagymát, összeforraljuk. Rárakjuk a húst, a zöldpaprikát, a paradicsomot, borsot és sót. Átpirítjuk, esetleg kevés levet enged. Lassan főzzük! Ha kell, kevés vízzel hígítjuk.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. 2 evőkanál olajon átsütjük a másik fej felaprított hagymát, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, borssal, sóval ízesítjük, összefőzzük.
A paprikás csirkéhez adjuk, majd tovább pároljuk.
Ha a hús és a gomba puha, meghintjük liszttel, hozzáadjuk a tejfölt (kis vízzel hígítjuk). Összeforraljuk és tálalhatjuk.
Köretként  főtt tésztát  tálaltam hozzá.

Bakonyi csirkemell ragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi csirkemell ragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!