Bakonyi borda

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg erdei gomba vagy sampinyon (szoktam szeletelt gombakonzervvel is készíteni)
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
8 szelet kicsontozott sertésborda
4-5 ek. liszt
5 ek. olaj
1 ek. margarin
édesnemes pirosparika ízlés szerint
só, bors
2 dl tejföl
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés:
A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel megtörölgetjük, megszórjuk sóval és (frissen) őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk. Az olajat a margarinnal nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, hirtelen elősütjük benne a húst, majd áttesszük egy nagyobb edénybe.
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1-2 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 40-45 perc alatt puhára pároljuk.
A tejfölt elkeverjük, 1 kk. liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. A hússzeleteket előmelegített tálra szedjük. Galuska illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel, rizibizivel is köríthetjük. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.

Bakonyi borda