Bakonyi betyárgombóc és Vargabéles

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Bakonyi betyárgombóc és Vargabéles

Bakonyi betyárgombóc és Vargabéles

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Bakonyi betyárgombóc
Hozzávalók
50 dkg gomba, 60 dkg darált shús
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom

1/4 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
a gombócokhoz:
50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál őrölt kömény
2 kávéskanál pirospaprika
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

*

Elkészítés:

Elkészítés
1.A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.
Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor  utánízesít kis sóval, borssal
Vargabéles
Hozzávalók: 1 kg túró,1 reszelt citromhéja, 2 vanilíás cukor, 5 egész tojás 8 kg ráma a túróba,és még a tepsi kenéséhez, 20 dkg cérnametél.
A tésztát kifőzzük sós vizbe és leszürjük a vízet róla.A túrót összedolgozzuk a hozzávalókal ,a tésztát bele keverjük és a tepsibe teszük. előmelegített sütőben sütjük körübelül egy fél órát.
les

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bakonyi betyárgombóc és Vargabéles