Hozzávalók:
12 réteslap
Töltelék:
50dkg dió (vagy fele mandula)
15dkg margarin
5dkg cukor
1kk fahéj
Sziruphoz:
2,5dl 40%-os citromlé
2,5dl víz
25dkg cukor
25dkg méz
*
Elkészítés:
A réteslaphoz megfelelő méretű tepsiben elkezdjük rétegezni a réteslapokat (ha kisebb a tepsi,akkor méretre kell vágni a réteslapot).
Kivajazzuk a tepsit majd réteslap majd margarin és így tovább. 4 lap után a diós keverék felét széttertjük rajta,majd ismét 4 lapot rétegezünk rá és mehet a másik adag töltelék. Zárás képp ismét 4 lap rétegezve.
Sütés elött már felszeleteljük majd kb.170°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. A szirup hozzávalóit egy lábosban összekeverjük és felforraljuk majd a sütőből kivesszük a tepsit és kb. az 1/3 rész sziruppal meglocsoljuk. Kb.15-20perc múlva ismét ráönthetünk 1/3 részt, majd ismét 15-20perc múlva a megmardat részt is.
Mikor már szép színe van kész. Érdemes még melegen kivenni a tepsiből, mert nagyon bele tud ragadni.