Hozzávalók:
4 dkg zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes vagy jelölten gluténmentes zabpehely darálva)
2 dkg napraforgómagliszt
2 dkg lenmagliszt
2 dkg darált dió
6 g sütőpor
1 tk szárított élesztő
2 db tojás
25 dkg túró
1 tk só
½ tk fokhagymapor
1 db nagy fej, kevés olajon megpirított vöröshagyma
1-1 tk lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgó
*
Elkészítés:
Csökkentett szénhidrát-tartalmú, tehát nem csak gluténérzékenyeknek, hanem fogyókúrázóknak is jó!
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb bagetteket formálunk.
A tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és vagy bagettsütőre, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Amíg a sütő bemelegszik 200 fokra, a bagettek pihennek, majd 30-35 perc alatt megsütjük őket.
(9 db, 60 perc).