Bagett

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

240

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Bagett

Recept leírás:

Hozzávalók:

42 dkg liszt
1,5 bögre langyos – 45-50 fokos – víz
3 teáskanálnyi só
1 kis lábasban víz
1 teáskanálnyi aktív szárazélesztő
Olaj

*

Elkészítés:

Fogj egy mélyebb tálat, amiben majd össze tudod állítani a tésztát, szórd bele az élesztőt, és öntsd fel a vízzel. Várj tíz percet, majd keverd hozzájuk a lisztet is. Gyúrd jól össze, majd hagyd 20 percig pihenni. Ha ez letelt, add hozzá a sót, és dolgozd össze jó alaposan a tésztát, a dagasztást végezheted géppel, de kézzel is teljesen jó lesz. Miután ezzel is végeztél, olajjal vékonyan kikent tálba tedd át, fedd le egy fóliával, és hagyd 45 percig pihenni. Ha letelt ez a 45 perc, dolgozd át a tésztát, majd újabb egy órára tedd félre. Miután ez is eltelt, szedd három egyforma részre, és enyhén lisztezett felületen formáld hosszú hengerekké őket, tekerd laza szövetű konyharuhába, és ismét tedd félre pihenni. A sütőt melegítsd elő 240 fokra. A bagettek tetejét vágd be egy ollóval vagy egy késsel átlósan, nagyjából nyolc-tíz centiméterenként. Egy fejjel lefele fordított tepsi tetejére tegyél sütőpapírt, helyezd rá a három leendő bagettet. A sütő aljába tégy egy erre alkalmas serpenyőt, vagy egy kisebb tepsit, és önts bele vizet. Majd tedd be a fejjel lefele fordított tepsit a középső rácsra a bagettekkel. Zárd be a sütőt, és 20 percig hagyd is úgy. Ha ez letelt, nyisd ki, és vedd ki a friss, finom, ropogós bagetteket.

Bagett

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bagett