Bagel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Bagel

Bagel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 dl meleg víz
2 ek cukor (mézzel is helyettesítheto)
2,5 dkg éleszto
10 dkg olvasztott vaj
1 db tojásfehérje (elhagyható)
2 tk só
Tetejére:
1 db tojássárgája
1 ek víz
4 ek szezámmag vagy mák

*

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba tesszuk. A kozepében kis fészket képezunk ki. Beletesszuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztot. Felontjuk a vízzel. Megvárjuk, amíg az éleszto felfut. Ez kb. 15 perc. Osszekeverjuk a tobbi hozzávalóval és kidagasztjuk. Cipót formálunk belole és 15 percig pihentetjuk. 8 részre osztjuk és kialakítjuk a bagel formát.
Tésztadarabka kozepébe lyukat fúrunk és addig tágítjuk, amíg a tenyerunk belefér. A két tenyerunk kozé fogjuk a karikát, simára sodorjuk a tésztát. Nem kell megijedni, nem marad ennyire hatalmas lyuk a kozepén.
Meleg helyen 1 órán át kelesztjuk. Sutopapíros tepsire rakjuk. Lekenjuk a tojássárgája és a víz keverékével és gazdagon megszórjuk szezámmaggal vagy mákkal. Elomelegitett sutoben 200 fokon 15 perc alatt sutjuk meg.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bagel