Bácskai rizses hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Bácskai rizses hús

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg sertéslapocka
2 nagy fej hagyma
4 cikk fokhagyma
2 paprika
3 paradicsom
2 ek. zsír
1 ek. pirospaprika

bors
2 dl rizs

*

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát megpirítom a zsíron, hozzáteszem a szintén kockára vágott paprikákat, együtt is pirítom kicsit, majd lehúzom a tűzről és elkeverem benne  a pirospaprikát.  Hozzáadom a feldarabolt paradicsomokat, visszateszem a tűzre és jön bele  a kockázott hús. Sózom, borsozom, felengedem vízzel és a fokhagymát is beleteszem. Lefedve, a vizet mindig pótolva puhára párolom a húst. Amikor puha beleteszem az alaposan megmosott rizst és felöntöm annyi vízzel, hogy az egészet jól jól ellepje. Majd a lábost, a már előmelegített sütőbe teszem és addig hagyom benne, amíg a rizs felszívta a vizet. Félidőben megkeverem. Ekkor elzárom a sütőt és még így is  hagyom benne kb. 10 percig. Tálalás előtt még megszórom pici borssal. Klasszikus savanyúság hozzá a csemegeuborka, de bármilyen más savanyúsággal, salátával, sőt befőttel, kompóttal is finom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bácskai rizses hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!