Hozzávalók:
1/2 kg sertéslapocka
2 nagy fej hagyma
4 cikk fokhagyma
2 paprika
3 paradicsom
2 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
só
bors
2 dl rizs
*
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát megpirítom a zsíron, hozzáteszem a szintén kockára vágott paprikákat, együtt is pirítom kicsit, majd lehúzom a tűzről és elkeverem benne a pirospaprikát. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomokat, visszateszem a tűzre és jön bele a kockázott hús. Sózom, borsozom, felengedem vízzel és a fokhagymát is beleteszem. Lefedve, a vizet mindig pótolva puhára párolom a húst. Amikor puha beleteszem az alaposan megmosott rizst és felöntöm annyi vízzel, hogy az egészet jól jól ellepje. Majd a lábost, a már előmelegített sütőbe teszem és addig hagyom benne, amíg a rizs felszívta a vizet. Félidőben megkeverem. Ekkor elzárom a sütőt és még így is hagyom benne kb. 10 percig. Tálalás előtt még megszórom pici borssal. Klasszikus savanyúság hozzá a csemegeuborka, de bármilyen más savanyúsággal, salátával, sőt befőttel, kompóttal is finom.