Hozzávalók:
50 dkg sertés lapocka
25 dkg rizs
fél üveg lecsó
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
só
őrölt bors
kevés olaj vagy zsír
*
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk.
Beletesszük a 2×2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük lecsóval, ( vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot ) őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát adunk hozzá.
Pörköltet készítünk.
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel.
Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz.
Összekeverve kicsit összefőzzük.
Vigyázzunk ne főzzük túl !
Apróra vágott petrezselyem zöldet is tehetünk hozzá.