Baconos Zöldborsós csirkemell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Baconos Zöldborsós csirkemell

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 60 dkg

*

Elkészítés:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a borssal,20 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst és a zöldborsót adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

Baconos Zöldborsós csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Baconos Zöldborsós csirkemell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!