Hozzávalók:
1 kg közepes nagyságú gomba
20 dkg tehéntúró
10 dkg bacon
1/2 póréhagyma
10 dkg füstölt sajt
2 ek. tejföl
só
őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
finom liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
*
Elkészítés:
Előkészítés:
A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk.
A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.
Elkészítés:
A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.
A túrót elkeverjük a tejföllel, póréhagymával, füstölt sajttal, baconnal, sóval /ha szükséges / és borssal.
A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt összeragasztunk.
A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa / és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!