Baconos túróval töltött gombafejek

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg közepes nagyságú gomba
20 dkg tehéntúró
10 dkg bacon
1/2 póréhagyma
10 dkg füstölt sajt
2 ek. tejföl

őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
finom liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj

*

Elkészítés:

Előkészítés:
A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk.
A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.
Elkészítés:
A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.
A túrót elkeverjük a tejföllel, póréhagymával, füstölt sajttal, baconnal, sóval /ha szükséges / és borssal.
A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt összeragasztunk.
A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa / és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Baconos túróval töltött gombafejek