Hozzávalók:
4 szelet pulykamell filé
20 dkg feta sajt
1 piros kaliforniai paprika
4 szelet bacon
1/2 cs.snidling
1 tk.mustár /ha van csípős/
10 dkg füstölt tarja
só
őrölt bors
A panírozáshoz:
finom liszt
tojás
zsemlemorzsa
1 ek.szezámmag
A körethez:
1 kg burgonya
A sütéshez:
étolaj
*
Elkészítés:
Előkészítés:A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.A paprikát,tarját kis kockákra vágjuk.A snidlinget apróra vágjuk.
Elkészítés:A fetát villával összatörjük,hozzákeverjük a mustárt,borsot,tarját,paprikát és a snidlinget.Nem sóztam mert a feta elég sós.
A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk amire előtte 1-1 szelet bacont teszünk majd ráhajtjuk a másik felét.A zsemlemorzsába keverjük a szezámmagot majd a szokásos módon bepanírozzuk a betöltött pulykamelleket.Bő olajban kisütjük.
A körethez a burgonyát vékony csíkokra /szalmára/vágjuk és bő olajban kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


