Hozzávalók:
70dkg finom liszt
1 cs Bacon szalonna a tölteléknek
25 dkg trapista a tölteléknek
Kevés szezámmag a tetejére vagy sajt reszelve
4dkg élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl tejföl
1 dl olaj
1 tojás a kenéshez
1 egész tojás a tésztába
1 evőkanál só
4gramm vaj a tésztára kenéshez
csipet cukor
*
Elkészítés:
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt 1,5 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót, a tojást, a tejfölt .Jól kidolgozzuk hogy puha tésztát kapjunk, ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben a Bacont feldaraboljuk kisebb csíkokra . A sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony körökre nyújtunk. Mindegyik részt egyenletesen elosztva cikkelyekre vágjuk . A kinyújtott tésztákat vastagabb részénél töltjük meg de előtte megkenjük vajjal,megszórjuk reszelt sajttal,ráhelyezzük a bacont majd az egészet egyenletesen szélesebb felétől kifli formába feltekerjük. A sajtos baconos kifliket kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, 20 percet letakarva pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezám maggal vagy rakunk rá reszelt sajtot majd forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá.