Baconos sajtos kiflik

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Baconos sajtos kiflik

Recept leírás:

Hozzávalók:

70dkg finom liszt
1 cs Bacon szalonna a tölteléknek
25 dkg trapista a tölteléknek
Kevés szezámmag a tetejére vagy sajt reszelve
4dkg  élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl tejföl
1 dl olaj
1 tojás a kenéshez
1 egész tojás a tésztába
1 evőkanál só
4gramm vaj a tésztára kenéshez
csipet cukor

*

Elkészítés:

A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt 1,5 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót, a tojást, a tejfölt .Jól kidolgozzuk hogy puha tésztát kapjunk, ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben a Bacont feldaraboljuk kisebb csíkokra . A  sajtot lereszeljük. Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony körökre nyújtunk. Mindegyik részt egyenletesen elosztva cikkelyekre vágjuk . A kinyújtott tésztákat vastagabb részénél töltjük meg de előtte megkenjük vajjal,megszórjuk  reszelt sajttal,ráhelyezzük a bacont majd az egészet egyenletesen szélesebb felétől kifli formába feltekerjük.  A sajtos baconos kifliket kivajazott vagy sütőpapírral bélelt  sütőlapra helyezzük, 20 percet letakarva pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezám maggal  vagy rakunk rá reszelt sajtot majd forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat hozzá.

Baconos sajtos kiflik

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Baconos sajtos kiflik

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!