Baconös-kolbászos lecsó tojással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Baconös-kolbászos lecsó tojással

Recept leírás:

Hozzávalók (4 főre):

  • 20 dkg kockára vágott bacon

  • Kevés plusz zsiradék (csak amennyi szükséges a bacon mellett)

  • 2 nagy fej vöröshagyma, kockára vágva

  • 80 dkg paprika, falatnyi darabokra vágva

  • 50 dkg paradicsom, cikkekre vágva (héj nélkül)

  • 20 dkg füstölt kolbász, apróra vágva

  • 3–4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • Só, bors ízlés szerint

  • 4 tojás, enyhén felverve

Elkészítés:

  1. Kevés zsiradékkal felmelegítem az edényt, beleteszem a bacont, és lassan pirítom, amíg kiengedi a zsírját és színt kap.

  2. Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom.

  3. Beleteszem a felvágott paprikát, majd a sót, borsot és az apróra vágott fokhagymát.

  4. Fedő alatt főzöm, hogy a paprika kicsit puhuljon.
  5. Néhány perc múlva jöhet a paradicsom aminek darabolás előtt leveszem a héját, majd a kolbász is az edénybe kerül.

  6. Lassú tűzön főzöm, amíg a paprika puha, de nem esik szét.

  7. A végén beleöntöm a tojást, finoman átkeverem, és rövid ideig főzöm, hogy krémes maradjon.

Friss, ropogós héjú kenyérrel nálam felülmúlhatatlan.

Baconös-kolbászos lecsó tojással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Baconös-kolbászos lecsó tojással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!