Hozzávalók (4 főre):
-
20 dkg kockára vágott bacon
-
Kevés plusz zsiradék (csak amennyi szükséges a bacon mellett)
-
2 nagy fej vöröshagyma, kockára vágva
-
80 dkg paprika, falatnyi darabokra vágva
-
50 dkg paradicsom, cikkekre vágva (héj nélkül)
-
20 dkg füstölt kolbász, apróra vágva
-
3–4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
-
Só, bors ízlés szerint
-
4 tojás, enyhén felverve
Elkészítés:
-
Kevés zsiradékkal felmelegítem az edényt, beleteszem a bacont, és lassan pirítom, amíg kiengedi a zsírját és színt kap.
-
Hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom.
-
Beleteszem a felvágott paprikát, majd a sót, borsot és az apróra vágott fokhagymát.
- Fedő alatt főzöm, hogy a paprika kicsit puhuljon.
-
Néhány perc múlva jöhet a paradicsom aminek darabolás előtt leveszem a héját, majd a kolbász is az edénybe kerül.
-
Lassú tűzön főzöm, amíg a paprika puha, de nem esik szét.
-
A végén beleöntöm a tojást, finoman átkeverem, és rövid ideig főzöm, hogy krémes maradjon.
Friss, ropogós héjú kenyérrel nálam felülmúlhatatlan.