Baconos csirkemelles lángos *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Baconos csirkemelles lángos *

Baconos csirkemelles lángos *

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Atésztához:
20 dkg burgonya (főtt)
3 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 tk só
2 dl tej
50 dkg finomliszt
A lángosra
4 dl tejföl
40 dkg trappista sajt (reszelt)
A töltelékhez
50 dkg csirkemell filé
200 gr bacon szalonna
12 dkg lilahagyma
80 ml napraforgó olaj
só ízlés szerint
A salátához
uborka
lilahagyma
paradicsom

*

Elkészítés:

A burgonyát puhára fözzük.
A lisztet elkverjük a sóval.
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.
A húst vékony csíkokra vágjuk és az olajon megpirítjuk a bacon szalonnával picit  sózzuk és ha teljesen kihűlt, összekeverjük a felkockázott hagymával.
A megkelt tésztát nyújtjuk majd korongokat vágunk és szétosztjuk rajtuk a tölteléket, felcsavarjuk. A végeket jól eldolgozzuk, hogy az olaj sütéskor nem tudjon befolyni majd 20 percig pihetetjük a tésztánkat.
Bő, forró olajban kisütjük a töltött lángosokat.
A lángosokat felszeletelve, tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk. A salátát nagyobb darabokra, az uborkát vékony csíkokra, a paradicsomot félbe vagy negyedekre vágjuk és a lángos mellé tesszük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Baconos csirkemelles lángos *