Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 nagy dobozos tejföl
3 ek liszt
30 dkg gomba
2 db tojás
15 dkg trappista sajt
350 g füstölt baconszalonna
fél marék friss petrezselyemzöld
bors
só
Lekenéshez:
2 ek tejföl
5 dkg sajt
*
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet,gombát. Az őzgerinc formát kibéleltem sütő papírral. Majd, baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából. Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát. Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. 40 percig sütjük. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon. Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk. Illetve friss salátával.